Akseki Antalya'nın kuzey doğusunda yer alan ve büyük bir tarihi geçmişe sahip olan ilçesidir. Akseki İlçesi'nin Antalya merkeze uzaklığı 155 km dir. Akseki İlçesinin bir kısmı Antalya Konya İl sınırını oluşturur.
Demre, Antalya’nın 150 km batısında Kaş ve Finike ilçeleri arasında yer alıyor. Geçmişten beri seracılıkla uğraşan yöre halkı son yıllarda turizme doğru kaymaya başladı. Kasaba merkezinin çok albenisi yok ama sahip olduğu doğal ve tarihi zenginlikler ilçenin turizm olarak Akdeniz’in özel yerlerinden biri olmasını sağlayacak kadar yeterlidir.
Döşemealtı, 2008 yılında kurulan Antalya ilinin merkez ilçelerinden biridir. Antalya'nın kuzeyinde yer alır. El dokuması halılarıyla ünlüdür. Nüfusu 58.250'dir. 35 mahallesi vardır.
Gazipaşa, Torosların yeşili ile Akdeniz’ in turkuaz tonları muz bahçelerinin yeşil gerdanlığı arasına gizlenmiş bir cennetin adı. Antalya’ nın 180 km doğu sınırındaki en son ilçesi olan bu cennet doğal güzelliklerinin yanı sıra ilk çağdan günümüze çeşitli uygarlıklara yurt olmuş bir tarih zenginidir.
Antalya' ya 149 km uzaklıkta olan Gündoğmuş ilçesi, Akseki - Manavgat Karayoluna da 36 km' lik asfalt bir yolla bağlanır. Bu ilçe Batı Toros Dağları´nın, Geyik Dağı eteklerine kurulmuş bir ilçedir. Yüz ölçümü 1323 km² olup denizden yüksekliği 900 m' dir. Dağlık alanları ormanlarla kaplıdır. Alara Çayı doğu- batı yönünde ilçeyi böler. Akdeniz ikliminin hakim olmasına karşın kışın biraz daha karasal iklim özellikleri gösterir. Bu nedenle kışın biraz sert geçer.
Suluada, Türkiye'nin bir Akdeniz adasıdır. Suluada ismi, adanın tatlı su kaynaklarına atıfta bulunan "sulu ada" anlamına gelen bileşik bir kelimedir. Antik çağda adaya "Krambusa" adı verildi. Issız ada, Antalya Körfezi'nin en batı ucunda, Gelidonya Burnu'na yaklaşık 7 kilometre uzaklıktadır.