Antalya ili merkez ve Korkuteli sınırları içerisinde yer alır. Antalya’nın 30 km kuzeybatısında bulunmakta olup Antalya-Burdur karayolundan Düzlerçamı istikametinde 23 km mesafededir. Milli parkın merkezi durumunda bulunan idare binasından 9 km’lik bir asfalt yolla Termessos Antik Kenti’ne ulaşır.
Türkiye’nin önemli turizm potansiyeline sahip Antalya ve yöresinde bulunan Termessos (Güllükdağı) Milli Parkı sahasındaki doğal ve kültürel rekreasyonel kaynaklar değerlendirilerek bu yöre 6831 sayılı Orman Kanununun 25. Maddesine göre milli park tefriki Bakanlık Makamının 12.10.1970 tarihli olurları ile yapılmış olup, 6702 hektarlık alanı kapsar.
Termessos (Güllükdağı) Milli Parkı’nda çok çeşitli doğal bitki örtüsü mevcuttur. Çeşitli ağaç, çalı ve ağaçlıkların oluşturduğu bitki toplulukları benzersiz bir yeşil örtü oluşturur. Termessos Milli Parkı, gerek jeolojik yapısı itibarı ve gerekse üzerinde taşıdığı zengin vejetasyon örtüsü içinde yaban hayatı için çok değerli zengin yaşam ortamına sahiptir.
Milli Parkta; piknik ve kamp olanaklarının yanında flora ve fauna müzesi gelen ziyaretçilere tüm gün açıktır. Bu müzede bölgede yaşayan ve yaşamış hayvanlara ait fosil ve içi doldurulmuş hayvan örnekleri, kurutulmuş böcek ve bitkiler sergilenmektedir.
Milli Park içerisinde değişik güzergahlarda yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından Trekking türü doğa turları yapılmaktadır. Milli Park ziyaretçi merkezinden itibaren 9 km’lik bir asfalt yolla antik kente ulaşan ziyaretçiler, antik kentin önemli yerlerini (Kent surları, kuleler, kral yolu, hadrian kapısı, gymnasium, agora, tiyatro, odeon, zengin süslemeli mezarlar, sarnıçlar ve drenaj sistemi) ziyaret edebilirler.